​Everything with a beginning has an end

Vorige week heb ik mijn Audi TT weer verkocht. Voor alles is een eerste keer en deze keer kon ik een vinkje zetten achter “Auto exporteren naar het buitenland”. Een Franstalige Belg wilde de auto hebben en dat is uiteindelijk gelukt. Het gebeurt mij wel vaker dat ik iets nieuws uitprobeer wat eigenlijk niet bij me past en zo’n mooie auto is daar één van. Het gaf me plezier om ermee te rijden, maar ook weer zorgen om onderhoud en bovendien heb ik er veel te weinig mee gereden om de maandelijkse kosten te rechtvaardigen. Dus het lucht me eigenlijk op.

Ik fiets veruit de meeste dagen naar kantoor en we gaan nog wel een pool auto aanschaffen voor als iemand naar een klant moet en geen auto heeft. Daarnaast hebben we natuurlijk de auto van Cindy.

Vorige week had ik ook nog een andere “eerste keer”. Ik was namelijk drie dagen in Barcelona. Op uitnodiging van een groot Amerikaans bedrijf wat ik nauwelijkse kende; NetApp. Die hield daar een congres en zij hebben alles voor mij geregeld. Toegang, vlucht, luxe hotel, eten, the works. In het begin was ik bang dat ik inhoudelijk weinig nieuws zou leren of dat het niet erg relevant zou zijn, maar gelukkig was het niets van dat al. Het bedrijf heeft wat meer dan een jaar geleden een strategiewijziging doorgezet. Hun filosofie sprak me best wel aan. Ik “doe” alles met de bekende grote cloud providers zoals Azure, AWS en GCP. Het nadeel daarin is dat je vaak ook ook vast zit aan die providers en dat je er steeds dieper in komt te zitten. Met NetApp is het makkelijker geworden om het zo te gebruiken dat je wel relatief eenvoudig kunt verplaatsen. Als dank voor het congres zal ik een video maken en een blog hierover schrijven.

Barcelona is een mooie stad die niet te groot is en waar ik prachtige wandelingen door heb gemaakt. Het was twintig graden en mooi weer en ik snap wel dat Spanjaarden van Spanje houden. Qua cultuur spreekt het me ook veel meer aan dan Frankrijk.

De laatste weken van het jaar glippen door mijn vingers. Thuis hebben we net als de rest van Nederland de boom opgezet en heb ik geleerd dat Evelien echt gek op kerst is. Tijdens het opzetten riep ze “Ok Google, zet SkyRadio aan” en toen waren ze verder aan het optuigen met de kerstmuziek van SkyRadio.

Onder het mom van vaker plaatsen, hou ik het kort en probeer ik het weer vaker te doen.

Met de cloudarchitecten in het vliegtuig.

Uitzicht vanaf het hotel.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s