Geen kleine dingen

Vanochtend ging Evelien naar paardrijden, een vriendinnetje ging mee, dus ze moesten op tijd weg. Leon gaat ook vaak mee om te kijken en eventueel een pony te poetsen. Maar omdat een vriendinnetje mee ging wilde Evelien niet dat Leon meekwam terwijl hij er toch speciaal vroeg voor uit zijn bed was gestapt. Het is grappig om dan die dynamiek aan de eettafel te zien. Leon die aangeeft dat hij meewil en Evelien resoluut aangeeft dat dat niet gaat gebeuren. Ze gaat dan achter Leon staan, geeft hem een knuffel en legt uit dat hij een volgende keer wel weer mee mag. Maar als Leon iets in zijn hoofd heeft, dan moet het gebeuren.

Evelien gaat de gang in om haar spullen te pakken, Leon laat zich als onderdanig op de grond zakken en glijdt de gang in als “brombeest”. Dat is zijn onderdanige rol als soort van paardje. Evelien is onvermurwbaar, maar als ik naar boven loop om te gaan douchen zie ik hem toch mee naar de auto lopen en Evelien die niet meer protesteert. Dan voel ik een golf geluk door me heen gaan.

Ik heb Leon drie maanden paardrijles beloofd als hij deze proefwerk week zonder onvoldoendes thuis komt. De eerste dag had hij al zoveel geleerd dat hij de twee proefwerken fluitend heeft gemaakt. Meteen een leermoment voor hem dat het zo lekker voelt om goed voorbereid te zijn. Middelbare school was voor mij een verloren zaak. Ben nooit echt ingestapt.

Dit was ook de week dat Thierry Baudet groots wint in de verkiezingen. Ondanks dat FvD naast VVD het hoogst op mijn stemwijzer terecht kwam zou ik niet snel op FvD stemmen. Het is tegenwoordig helemaal hip om met onderbouwde feiten een discussie aan te gaan. Er is echter één probleem: Feiten en wetenschap zijn slechts toepasbaar op hele specifieke gecontroleerde omgevingen en dat is de werkelijkheid niet. Natuurlijk is het belangrijk om geen ongefundeerde rommel de wereld in te slingeren, als je geen goede onderbouwing hebt sta je gewoon zwak in een discussie. Maar de manier waarop feiten gebruikt worden is vaak niet goed. In mijn hoofd noem ik dat het Jordan Peterson effect. Jordan Peterson is een begenadigd spreker, Hij kan dingen zo elegant brengen dat ik heel vaak mee ga in zijn redeneringen. Maar er zit vaak ook een ondertoon in zijn stellingen die niet alleen verkeerd begrepen worden, maar ook contextueel worden misbruikt. Hij beredeneert dat er geen pay gap is tussen mannen en vrouwen, en dat de oorzaak te vinden is in het verschil tussen mannen en vrouwen. Niet alleen is het maar een deel van het verhaal, stukken uit zijn redenering worden actief misbruikt om discussie te winnen in de politiek. Door alleen al te linken aan onderdelen in zijn video’s sta je namelijk al sterk omdat ze nu eenmaal lastig te ontkrachten zijn zonder er heel veel onderzoek naar te moeten doen. Thierry heeft dit tot kunst verheven. Wat er in mijn ogen fout gaat is dat “links” hier heel verkeerd mee om gaat. Hij wordt vergeleken met Hitler, hij wordt belachelijk gemaakt en gedemoniseerd. Niet alleen werkt dit compleet averechts, FvD volgers voelen zich volledig gesterkt in hun keuzes en geeft harde munitie in een discussie. Er leven gewoon veel gevoelens over de huidige aanpak van immigranten en “klimaatgekte”. Je moet mensen niet monddood proberen te maken. Naast dat het niet goed werkt, los je er geen problemen mee op. Beter omarm je de gedachten van een ander zonder deze te accepteren. Je ziet dat alle uitersten links of rechts op de schaal slecht zijn. Nogmaals, ik ben geen fan van de FvD, maar hoe er met Thierry omgegaan wordt vind ik slecht en dom en bereikt precies het tegenovergestelde. De tactiek van Wim Sonneveld om hem binnen te halen als Sinterklaas lijkt me geen slechte. Als er geen substantie is, word dat vanzelf duidelijk.

SInds December heb ik geen eigen auto meer, het bevalt uitstekend. Nu hebben we een pool auto op kantoor, en Cindy heeft haar auto en ik vind het verder prima om praktisch iedere dag te fietsen. Als ik naar klanten rijdt merk ik wel dat de wegen steeds voller zijn geworden. Ook heb ik minder video calls dan vroeger, veranderingen gaan maar traag.

Vorige week hebben we opnames gehad om onze event game Deception over te zetten naar Amerikaans. Deze wordt ook gespeeld op onze nieuwe game engine die we eigenlijk nog nergens vermelden op onze websites. Dit product en de techniek die eronder zit zal in mijn ogen de grootste groei aan ons bedrijf geven. Ik laat het weten als het echt live is en het product en dienst beschreven wordt.

Cindy heeft besloten na een kater vorige week om voorlopig helemaal niets meer te drinken. Ik sta daar helemaal achter, maar kan nog geen afscheid nemen, positieve bijwerking is wel dat ik zelf nu ook veel minder drink. Dus ik hoop dat dit een blijvertje is. Is een kater toch ergens goed voor. Ben overigens maximaal zwaar (90 Kg), en bij klimmen merkte ik dat mijn armen serieus in kracht hebben ingeboet.

Een tijdje hebben we helemaal geen vlees meer gegeten, maar dat is weer iets verwaterd. Wel is het steeds gemakkelijker om biologisch te kopen en beter leven, dus daar zijn we mee gestart en beperken de hoeveelheid vlees. De visjes worden nog wel genadeloos gekocht en opgegeten, maar de eieren en melk zijn ook biologisch geworden. Stap bij stap.

Zo, meteen maar weer even plaatsen dit. Heb nog veel meer geschreven, maar maak het steeds niet af. Zoals Dennis zegt; We hebben niet veel problemen, maar we nemen te weinig beslissingen. Afvallen is geen probleem, maar het uitblijven van een keuze. Zo kun je er ook naar kijken.

Dit is mijn eerste post waarmee ik Google Docs gebruik om rechtstreeks te publiceren naar WordPress. Als dit lekker werkt zal het me ook motiveren meer te publiceren.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s