Leon vraagt

Ik hou van mijn kinderen, maar dat gevoel is niet altijd actief. Ook is het soms een dubbel gevoel; je kunt ze wel achter het behang plakken. Heel soms maak je samen iets mee waarmee de bonding versterkt of dat mijn hart zich vult met liefde. Dat laatste gebeurde eergisteravond. Niet groots en episch hoor, maar wel iets wat ik vast willen leggen. Zodat ik later terug kan lezen en denken “O ja!”.

Cindy was al naar bed en ik wilde de nieuwe levels bekijken van beat saber. Beat saber is veruit mijn favoriete spel voor mijn VR set, de Oculus Rift. Ik deed de deur van de computerkamer dicht en liet mij onderdompelen in de muziek en ritme van het spel. Je moet met een Star Wars lichtzwaard blokken op de juiste manier door midden slaan en daaronder zit een vette beat. De nieuwe levels waren extreem pittig en ik kwam niet ver. Ineens hoorde ik achter me Leon zijn stem. “Dat zag er best spastisch uit pappa”. Ik had dus niet gehoord dat hij in de kamer was komen zitten en schrok me dus een hoedje. Ik zette de helm af en we raakte aan de praat. Leon is dertien en zit in het ‘what the fuck’ tijdperk.

Hij zat er relaxed bij zoals pubers dat kunnen en met zijn telefoon in de hand. Toen vroeg hij; “Wat doe je nu eigenlijk voor werk? Of wat doe je als je op je werk komt? Hoe weet je wat je dan moet doen?”

Het zijn de vragen waar ik heel -heel- graag antwoord op geef. Als iemand oprecht vragen stelt is dat enorm uitnodigend. Juist omdat er niet echt iets achter zat anders dan zijn nieuwsgierigheid. Ik vertelde dus dat ik natuurlijk fiets naar werk en dat dan het eerste als ik binnenkom een kop koffie en een kop thee zetten is. Dan log ik in de op computer en check ik mijn mail. Ik liet zien hoe dat eruit ziet en hoe ik mijn Gmail zo ingericht hebt dat het taakjes zijn.

“Ik probeer altijd mijn mailbox leeg te maken en aan de kleurtjes zie ik wat ik ermee moet doen. Als taken meer werk kosten zet ik ze hier neer..” en daarbij liet ik mijn lijstjes app “Workflowy” zien en dat ik voor spoed, privé en langere projecten eigen lijstjes heb. Ik pakte er een paar uit en legde uit wat ik daarvoor moest doen. Leon stelde een paar gerichte vragen en vroeg toen;”Maar hoe verdien je er nu geld mee? Hoe werkt dat dan?”

Ik legde uit dat we verschillende producten hebben en dat die ook een ander businessmodel hebben. Ik legde kort uit wat een businessmodel is en liet toen eerste de BHV app zien. Samen speelde we de “verslikking” module en hij maakte weloverwogen veelal de juiste keuzes en deelde zijn redenatie. Dat deed hij echt best goed. Aan gezond verstand geen gebrek!

Daarna liet ik Arda zien, onze security awareness oplossing. Ook daar stelde hij weer vragen als “Wat kost dat dan?” en “Wie gebruiken dat dan?”. Als voorbeeld hebben we samen de e-learning over wachtwoorden gedaan en daarna de challenge quiz. Ik liet hem de vragen beantwoorden en hij had er zes van de zeven goed. Wat ik vooral heerlijk vond om te zien is hoe hij de zinnen hardop voorlas en de antwoorden van commentaar voorzag. Zuivere redenaties waar veel andere mensen nog een puntje aan kunnen zuigen. Niet alleen vond ik zijn nieuwsgierigheid fijn, maar ook hoe hij de informatie verwerkte en het hem echt boeide. Ik zag dat koppie van hem en zijn beugel. Ik hou van beugel lachjes. Maar ook de eerste tekenen dat je kind geen kind meer is. Zijn stem wordt zwaarder, zijn lichaam steeds mannelijker, maar ook dat zelfbewustzijn.

Al met al waren we zo’n half uur in gesprek en hij vond het leuk. Ik gaf hem ook meteen wat complimenten en zag dat hij ze dankbaar aannam.

Voor hem is het misschien gewoon een momentje zoals vele anderen, voor mij was het een gevoel van geluk en dankbaarheid.

Henri

7 augustus 2019

Dit bericht werd geplaatst in Computers en internet, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s